AIK vinner i Vetlanda…

AIK vinner i Vetlanda…

AIK besegrar Skirö AIK med 7-2 (4-1) i Vetlanda.

Ännu en fin insats av laget som fortsätter att bevisa att det går att ta sig så långt man vill om viljan och vinnarmentaliteten finns där.
Laget ser i skrivande stund ut att bli trea i årets superjämna serie.
Det bådar gott inför finalspelet som vi återkommer till inom kort.

Läs gärna vidare…

I dag har dock dambandyn behandlats på ett sätt som, enligt AIK, är helt ovärdigt.
Dagen för den sista omgången av årets Elitserie skulle avgöra platserna 1-3. 100.000 kr till vinnande förening samt hemmaplansfördel i kombination med att ”slippa” kvartsfinal är av oerhörd vikt för inblandade.
Precis som i alla andra sporter ska därför matcherna i den sista omgången starta samtidigt. Dagens matcher var planlagda kl 15.

Hur det blev?
AIK fick info kl 14(!) att Skutskärs is-aggregat klappat ihop under natten och att isen var en sörja. Av angivet skäl skulle deras match flyttas till Sandviken. Skumt att info kommer så sent men vi lägger ingen vikt vid vad som angivits.

Kl 15:00 började SAIK-VSK
Kl 15:30 började Skirö AIK – AIK
Kl 17:30 började Skutskär – Villa

Ovanstående fick AIK information om att tävlingskommittén tagit beslut om och sedan var det bra med det. Det är löjeväckande att hantera avslutningen på en säsong på detta sätt. En säsong som påbörjades i april/maj för spelare som lägger ned sina själar och tid på sporten.

Ni som följer sport och bandy förstår precis vad det innebär att lägga dessa matcher vid olika tidpunkter och AIK kommer i en längre krönika beskriva hela detta spel samt annat som under året har varit minst sagt uppseendeväckande. Hela hanteringen av Universiaden och införandet av en inofficiell svensk cup för att trösta en del klubbar – är lågvattenmärken som visar att svensk dambandy tydligen kan behandlas hur som helst. Då blir det svårt att i nästa läge tala om satsningar av olika slag för att stärka damernas möjligheter att bedriva sporten seriöst.

Vi ber att få återkomma i frågorna. Inte för att vi vill, utan för att vi måste.