Helgen gav tre poäng!

Adam Askelöf

Helgen gav tre poäng!

Gnaget jobbar vidare. Tre poäng under helgen i den rekordjämna Allsvenskan blev facit efter att 3-3 mot Örebro SK följdes upp med bortavinst med 4-1 mot IF Boltic.

Matchen mot ÖSK präglades av många utvisningar för AIK som trots ett nästan kontant spel med en man mindre samt tre straffar emot – hämtar in ett underläge med 3-0 och klarar oavgjort, 3-3. Bergwall stod för två fina straffräddningar där den på övertid väger tyngst. AIK har också chansen att vinna i matchens sista anfall men bolluslingen ville inte in.
Målskyttar: Jimmy Jansson, Emil Juhlén och Klas Nordström.

I matchen mot Boltic var det ett AIK med ett helt annat fokus. Matchen hann knappt börja förrän Klas Nordström visar vägen med 1-0 (31 s). AIK skapar oerhört många chanser så halvtidsledningen med 2-1 kändes för liten. I andra halvlek är det inget snack. Mål till 3-1 nästan omgående och kapten Axi styr försvarsspelet med fast hand. Matchen slutar 4-1 och laget är nu på väg från Karlstad med två sköna poäng.
Målskyttar: Klas Nordström (2), Jimmy Jansson och Fredrik Hansson.

AIK:s förste spelare född -00, Adam Askelöf, ser Ni på bilden. Adam gjorde debut i seriesammanhang i dag och svarade för en mycket fin insats. Han var nära att bli målskytt direkt men sparar det till nästa match. Helt klart en debut med mersmak.

Nästa match spelas mot IFK Rättvik på Bergshamra IP. Lördag den 8 dec med avslag kl 13.
Missa inte..