Meddelande från styrelsen

Meddelande från styrelsen

AIK Bandyförening arbetar för fullt för att skapa det AIK som ska ta sig an nuvarande samt kommande utmaningar. Efter tre års drift så kan vi konstatera att de flesta av våra sportsliga mål har uppfyllts. Nu är det enligt den gällande fyraårsplan som skapades 2016 – dags för en organisatorisk omvandling samt följande fokusområden:

– Ungdomsbandyverksamhet med en bra bandyskola samt lagbyggen i övriga åldersgrupper.
– Ett omtag med flick- och dambandy där AIK inom kort kommer kunna erbjuda landets bästa förutsättningar för våra spelare.
– Integration. AIK har arbetat med ett integrationsprojekt en längre tid som lanseras före midsommar.
– Etablera herrlaget i Elitserien.

Det tar tid att bygga upp en ideell organisation som ska kunna hantera allt man vill göra i en idrottsförening. AIK har kommit en bit på vägen från den nollpunkt vi startade ifrån men behöver nu ta nästa steg. Frivilliga till en del roller kommer därför inom kort att sökas.

Vi är oerhört glada att som en del av bandyföreningens utveckling kunna presentera en klubbchef. Han kommer att presenteras i ett separat inlägg men att det är en person som med sin erfarenhet från klubbchefsrollen samt ett driv utöver det vanliga – kommer göra stora insatser för AIK. Hans arbete påbörjades den 1 maj men vi låter honom vara ”ny på jobbet” tills den 1 juni.

Vår klubbchef har fått vara med att bygga teamet som ska lyfta AIK. Namn finns på de allra flesta funktioner men vi överlåter naturligtvis till honom att presentera den organisation som han ska leda.

På den snabba resa som AIK har gjort är det ofrånkomligt att en del misstag har gjorts. Det vore orimligt att tro att allt går på räls även om vi naturligtvis eftersträvar det. Misstag tar man tag i och gör upp med. Det är också viktigt att komma ihåg att det långt ifrån alltid är som det beskrivs.
I fråga om ekonomi står AIK:s bandyförening väl rustade inför 2019/20. Det investeringsavtal som klubben tecknade 2016 lider mot sitt slut men förhandlingar pågår om ett nytt. Oavsett hur det slutar måste AIK växa organiskt och i år är det marknadsavdelningen som ska ta steget upp i eliten. Fjolåret såg ut att gå mot ett underskott på närmare 600.000 kronor men tack vare ovan nämnda avtal så pekar prognosen nu på ett litet överskott och medel är nu på väg ut för att helt avsluta 2018/19. AIK Bandyförening ingår inte i någon koncern och äger inga aktier i bolag.

Tillåt mig också att tacka de spelare som inför nästa säsong lämnar AIK. Alla ni som har tävlat för klubben finns alltid inskrivna i våra historieböcker.

Ett särskilt tack också till en tidigare förtroendevald som under förra året verkade som lagledare trots att tiden egentligen inte fanns. Vi önskar dig stort lycka till med din utlandsflytt och kommande projekt.

För styrelsen

Marco Engborg
TF Ordförande

Tags: