AIK:s samhällsansvar utökas


AIK:s samhällsansvar utökas – Somalia Bandy 2.0 är här!

Somalia Bandy har sedan starten varit med i sex VM, blivit tv-kändisar och skapat stor medial uppmärksamhet i vad som måste anses vara ett av det mest uppmärksammade integrationsprojekt som funnits inom svensk idrott.

Nu är det dags för AIK att ta vid det fantastiska arbete som har gjorts av Somalias bandyförbund i samverkan med Borlänge Bandy där Hans Grandin & co har varit ryggraden.
Somalia kommer även fortsättningsvis att utgå från Borlänge då lagets stomme är bosatta där. Träningar kommer dock att ske både i Borlänge och i Solna – ledda av den nygamle förbundskaptenen – Pelle Fosshaug.

Tillsammans med AIK kommer Somalias landslag att arbeta stenhårt med de ständigt aktuella integrationsfrågorna. Arbetet med att etablera Somalia i Stockholm kommer att påbörjas inom kort och målsättningen är att rekrytera många nya spelare från Stockholmsregionen.
Under den kommande säsongen kommer också ett antal samarbetsklubbar i landet att definieras så att bredden av somaliska bandyspelare kan utökas till att omfatta riksnivå. Klubbar är redan nu välkomna att kontakta AIK. Uppvisningsmatcher och de mycket uppskattade föreläsningarna som tidigare har skett i en omfattning som inte har klarat av att möta den enorma efterfrågan som funnits, kommer AIK:s två projektledare i närtid omorganisera för att möta behovet.

AIK meddelar också tacksamt att Hans Grandin har valt att fortsätta arbeta med projektet i vad som blir ett Somalia 2.0.

Arbetet med Somalia Bandy är en del av AIK:s framtidsvision om hur en modern förening bör arbeta med samhällsansvar och alla människors lika värde.