DE STANNAR I TRUPPEN


AIK Bandy kunde tidigare i veckan meddela ännu en uppdatering i damlagbygget inför kommande säsong. Denna gång gäller det förlängning av kontraktet med fem av den gångna säsongens spelare.

Tidigare i veckan stod det klart att Petra Verhelä, Sofia Ihrén, Erica Persson samt systrarna Lipanova förlänger sina kontrakt tillsammans med AIK Bandy. Tillsammans med de sex nyförvärv som presenterats tidigare under förra veckan har AIK-Bandy redan kommit långt in i lagbygget.

Petra Verhehlä kommenterar kontraktsförlängningen:

– Det känns väldigt bra att fortsätta här i AIK. Pelle (Fosshaug) är en mycket bra tränare och hans tränarstil passar mig perfekt. Det ska bli väldigt kul att flytta in i vår nya hall och träna på stor is. Jag ser verkligen fram emot att spela med alla spelare som både varit och kommit till oss.

Sofia Ihrén:

– Det känns superkul att spela vidare i AIK kommande säsong. Vi kommer ha definitivt ha väldigt bra förutsättningar för att gå hela vägen. Pelle är väldigt kunnig och ser saker som tränare jag tidigare haft i karriären inte sett. Sedan sker allt med god intention för att göra både laget och oss spelare bättre. Att komma ut på stor is i augusti kontra det vi haft den senaste säsongen på Bergshamra är som natt och dag. Vi kommer kunna spela ihop oss tidigt inför säsongen och det kommer vara avgörande för hur vi och övriga lag i föreningen kommer prestera.

Erica Persson:

– Jag ser fram emot att fortsätta med det vi började med under förra säsongen här i AIK. Nu har vi fått in några nya spelare och visar på så vis att vi vill vara med och slåss om guldet. Jag känner till de flesta rätt bra då vi träffats på landslagssamlingar. Hallen i Gubbängen kommer bli dunder. Det går inte att jämföra förutsättningarna med hall inomhus kontra utomhus. Jag tror alla i AIK Bandy kommer utvecklas i en bra hastighet nu och tillsammans kommer vi dra varandra framåt för att bli bättre spelare.

Diana och Karina Lipanova:

– Det ska bli spännande att fortsätta i AIK Bandy. Våra förhoppningar är självklart att vinna SM-guld och det har vi verkligen resurser till att lyckas med. Kommande säsong blir definitivt mycket spännande för både laget men även supportrarna runtomkring.

Pelle Fosshaug om kontraktsförlängningarna i laget:

– Det är alltid viktigt med kontinuitet i ett lag. Att inte alla behöver sitta i skolbänken varje säsong, utan att det finns ett arv kvar som man kan använda för att utbilda och stötta nya spelare som kommer in i laget. Det är en mycket viktig nyckel! På så sätt blir det enklare att hitta identiteten i både spel och förening för våra nya spelare.
Nu satsar vi verkligen med många nya spelare in i laget, därför blir de spelare som stannar extra viktiga. Helheten vi har nu känns utmärkt.