HANNA PALM TILL AIK


Hanna Palm till AIK
19-åringen från Timrå med Söråker som moderklubb, har den gångna säsongen spelat i Elitserien med Skutskärs IF. Nu är hon redo för nästa steg i karriären och väljer då att lämna Skutskär för att komma till AIK.
Hur känns det att komma till AIK Hanna?
– Det känns jättebra! Jag kände att det var dags för något nytt samt att jag behöver spela i ett riktigt bra lag för att kunna utvecklas.  Jag vill satsa ordentligt för att kunna se hur bra jag kan bli och i och med den nya hallen vet jag att AIK har fantastiska förutsättningar så helheten kändes perfekt.
Du nämner hallen som en viktig del i ditt beslut, hur ser du på AIK damsatsning som helhet? 
– Det är klart att det ska bli kul att spela med så pass bra tjejer som finns i AIK. Många nya tjejer har kommit in i laget, alla är verkligen seriösa med sina mål och vill vinna, så det känns kanon. Vi kommer kunna driva fram varandra och utvecklas mycket tillsammans. Sedan är det självklart kul och inspirerande att få tränas under Pelle Fosshaug som har de viktiga erfarenheter han har.
Hur beskriver du dig själv som bandyspelare?
– Jag är en skridskostark spelare med rätt bra teknik. Min position har tidigare varit halv och jag gillar att ta för mig ute på planen. Sedan är jag ung, så jag kan och behöver utveckla mycket i spelet för att ta nästa steg. Det är jag säker på att jag kommer kunna göra här i AIK.
Du verkar väldigt taggad på att komma hit?
– Ja det är klart det är så. Jag ser framemot ett nytt kaptiel i en ny stad. Det är ett stort steg att flytta från Timrå till Stockholm och visst är man lite nervös över det. Samtidigt är jag trygg med lagkamraterna och föreningen så det kommer lösa sig bra. Sedan ser jag verkligen framemot att komma in i hallen, vilket känns väldigt inspirerande.
Kommentar från tränare Pelle Fosshaug:
– Hanna har spelat med många tjejer i laget förut, både i Söråker och Skutskär och kommer på så vis ha en lätt väg in i laget. Hon är en ung och lovande spelare som har åldern inne för att gå in som U-20 spelare i truppen. Oavsett om man är ung eller gammal i AIK så tävlar man på samma premisser för att slåss om ordinarie platser i laget, men det öppnas ju ytterligare möjligheter för Hanna eftersom hon är så pass ung. Vi är väldigt glada att ha knutit till hos Hanna då vi haft hård konkurrens om henne mot andra klubbar.
MERITER:
F17 VM-GULD
F19 SM-GULD
Välkommen till AIK!