Nyförvärv!


Nyförvärv!

Patrik Nilsson till AIK!
Patrik behöver egentligen ingen presentation, så vi väljer tills vidare en light-version där vi mest hälsar honom välkommen. Han har gjort över 1000 mål och därmed har det mesta redan sagts. Vi kan naturligtvis rabbla upp alla VM, SM och World Cup-titlar men för mycket text, blir för långa inlägg.

Låt oss i alla fall lyfta ut hans osannolika 94 mål som gjordes 2007/8. Kan det någonsin slås?
2012/13 när han spelade i Zorkij, slog han till och vann den ryska skytteligan också – 57 mål.
I karriären har Patrik spelat för Söderfors, SAIK, Dynamo Kazan, hif, HK Zorkij och Bollnäs.
Den 17 november 2018 satte han mål nr 1000, Då spelade Patrik i Bollnäs – nu är det AIK och fler mål som gäller.
Stort välkommen Patrik – vi är oerhört glada att du spelar i rätt klubb!


Christian Frohm till AIK!
22-årige Christian ansluter till AIK från Peace & Love City. I fjolårets allsvenska stänkte han in 31 mål och oroade alla försvar med sin snabbhet.
Christian är bördig från Kalix och har hunnit med fyra säsonger i Elitserien med moderklubben. P 18 samt P 20 har han spelat i för Edsbyn.

I landslagströjan har Christian spelat P-15, P-17 (EM guld) samt i Universiaden.
Låt oss hälsa ännu en ung välmeriterad spelare välkommen till AIK!

 


Elias Engholm till AIK!
Det är svårt att tro att forwarden Elias Engholm endast är 21 år. Borlängesonen redan har hunnit med en riktig daladans med spel i Borlänge, Falu BS och Rättvik. Efter säsongen 2016/17 med 20 mål för Borlänge – blev det flytt till Stockholm för studier och spel i Tellus. Elias har representerat Sverige i P-15, P-17, P-19 och nu senast i Universiaden.

Elias, som alltid har sprutat in mål, gjorde hela 17 st under sin debutsäsong i Elitserien.
AIK var redan inför flytten till Stockholm ivriga att värva Elias, men valet föll på spel i eliten. Det är därför extra roligt att äntligen få hälsa Elias välkommen till AIK där han kommer spela i tröja #11.


Kevin Sterner till AIK!
Kevin Sterner är 22 år men kan redan omtalas som en rutinerad målvakt. Efter flytten från moderklubben GT/76 till Västerås SK och gymnasiestudier, gick flytten till Tillberga. I Tillberga har Kevin varit ordinarie i Elitserien och följde troget med klubben till spel i Allsvenskan under fjolåret.

Kevins höjdpunkt hittills i karriären är naturligtvis guldet i VM för P 21 (2017) där han i finalen mot Ryssland gjorde en matchavgörande straffräddning innan AIK:s Sebastian Ytterell avgjorde för Sverige.
Han minns också en match i P 16 där han blev målskytt mot Hammarby(!) på ett utkast som via motståndarmålvakten gick i mål.
Nu tar Kevin upp kampen med sin tränare, Andreas Bergwall, om förstahandskarna 2019/20.
Välkommen Kevin!