Herrar: AIK tackar Alexey Chizhov

Alexey Chizhov lämnar AIK. Han kom till klubben inför säsongen 2019/20 och var en viktig försvarsspelare i det lag som redan under comebacksäsongen tog sig till kvartsfinal.Alexey flyttar hem till Ryssland av familjära skäl och vi vill både tacka honom och önska honom lycka till i framtiden.

Alexey: – Min tid i AIK har varit fantastisk. Jag har länge velat prova spel i Sverige så jag tvekade aldrig när chansen kom. I AIK och Stockholm har jag trivts väldigt bra. Det är ett kanonlag som det är tungt att lämna men jag hoppas att det finns en guldhjälm över till mig i mars och att vi snart ses igen. Tack till alla AIK:are, ledare och naturligtvis alla lagkamrater. Jag är med er även från Ryssland. #8

AIK:s sportchef, Jonas Galotta: – Alexey visade direkt när han landade ifjol hur ett ryskt proffs agerar. Oerhört seriös i sitt idrottande och med en fysik som är avundsvärd. Han började studera svenska samma dag som han skrev på för AIK och talar i dag språket i stort sett flytande. AIK och Alexey har gemensamt fattat beslutet om hans förestående flytt och vi önskar honom all lycka i den ryska klubb han väljer.