AIK stöttar initiativet men avstår deltagande

AIK har gjort ett aktivt val att avstå deltagande i den pågående kampanjen ”Idrott För Alla”, där vår elitförening just nu använder mediautrymme för att skapa jämlikhet inom sporten. AIK hade hoppats använda det nämnda utrymmet till PR för att bandysporten faktiskt har tagit spets och integrerat dam och herr i samma elitförening, vilket inte har lyfts fram tillräckligt.

I AIK är det sedan länge en självklarhet att dam- och herr behandlas jämlikt och ges samma förutsättningar att träna och tävla. Vi överlåter därför med glädje vårt mediautrymme till de som ännu inte har kommit så långt eller som fortfarande vill förändra sin situation.

Det är fortsatt förvånade över att det finns bandyklubbar på elitnivå som inte har damverksamhet eller inte visar upp jämställda satsningar. Det är snart 2021 och inte ska väl bandyförbundet/ligaförening/licensnämnd behöva tvinga klubbar att lägga resurser på damverksamhet?

Inom AIK Bandy är det damverksamheten som har lagt grunden till herrarnas satsning. Damlagen har genom åren varit framgångsrika och vinnarkulturen är inarbetad. AIK är den mest vinstrika klubben inom sportens damverksamhet och 15 SM tillsammans med en ohotad förstaplats i maratontabellen är bevis för att AIK över tid har visat i handling vad vi står för. Vi hoppas andra klubbar och idrottsutövare snart får samma vardag som vi. Fortsätt kämpa!