Elias Engholm lånas ut till Västerås SK

VSK och AIK är överens om en tidsbegränsad övergång av Elias Engholm. Utlåningen gäller säsongen 2020/21.
Utlåningen är ett resultat av klubbarnas goda relationer och Elias ser mycket fram emot kontinuerligt spel i VSK.

Från AIK:s sida har det varit viktigt att hitta en inlånande klubb som är beredd att satsa på Elias, vilket VSK i alla delar har motsvarat.
Elias Engholm har sedan säsongen 2019/20 spelat 38 matcher i AIK och gjort 11 mål samt 4 assist.

Elias Engholm: – ”Jag lämnar ett AIK som jag verkligen tror kommer att vinna guld den här säsongen för att få mer speltid i Västerås SK. Jag vill tacka mina lagkamrater för tiden tillsammans den här säsongen och ledningen för deras hjälp och vilja att bistå i nuvarande läge. Jag vill också tacka VSK som har uppvisat en stor vilja att få mig till klubben och för att de tror att jag kan bidra.”

Jonas Galotta, sportchef AIK: – ”Elias är en duktig bandyspelare och en mycket fin kille. AIK spanade på Elias redan inför säsongen 2017/18 då han till slut valde spel i Tellus och Elitserien framför AIK i div 1.

När AIK gjorde comeback i Elitserien 2019/20 var Elias en av klubbens första värvningar. AIK tillmötesgår nu Elias önskan om mer speltid. Ett flertal klubbar har anmält intresse för AIK:s talang men valet föll på VSK då AIK räknar med att tiden i VSK under Micke Carlssons ledning kan göra honom gott i hans strävan efter att återkomma till AIK. Precis som i samtliga tidigare affärer mellan AIK och VSK har samspelet varit enkelt, tydligt och bra.”
AIK önskar Elias och VSK lycka till under resterande del av säsongen 2020/21.