Herrar: Islossning i stor skala när AIK nollade Tellus på bortais.

AIK anlände till Tellusborgen med höga förhoppningar om vinst mot derbymotståndarna. Efter upphämtningen mot VSK i det senaste elitseriemötet var inställningen ikväll tydlig, gå ut med 100% redan från start.

Redan lite drygt tre och en halv minut in i matchen inledde AIK:s Jimmy Jansson med målskyttet. Kort därpå utökade AIK ledningen efter att Daniel Andersson via hörna spelat fram Ilari Moisalas mål.

Därefter var det inte mycket till match från motståndarnas sida och AIK var drivande i resterande halvlek.
Två hörnmål från Christian Frohm och William Arvidsson följdes av ytterligare två mål från Kalle Lempinen och Erik Pettersson. Första halvlek avslutades med ett resultat på 0 – 6 och ett AIK som kommit upp i toppform.

Med en sådan dominant ledning går det att tänka sig att laget skulle slå av på tempot under andra halvlek. Så blev inte fallet. På ynka 10 minuter utökade bortalaget ledningen med fem mål och tillät under större delen av den andra halvleken inte Tellus att ens försöka lämna defensiven.

Dessutom är det även värt att påpeka att Kevin Sterner vaktade målburen för första gången från start denna afton. Han höll nollan!

En mycket stark insats för AIK som nu laddar inför toppstriden mot Villa Lidköping som sker redan nu på lördag.

Glöm inte att ni kan se alla AIK:s matcher på sportbladets playtjänst som ni kommer till när ni klickar på länken nedan.

https://www.sportbladetplay.se/bandy/elitserien/livestream/s-aik-villa-lidkoping-bk-57ua4