Toppmöte mot Villa

Morgondagens seriefinal mellan AIK och Villa Lidköping närmar sig med stormsteg.

Förutom att det är topplag med spelare i världsklass som imorgon entrar isen i AIK Arena är det dessutom ett dubbelmöte där både dam- och herrlaget drabbar samman.

AIK:s legendariska tränare Magnus Muhrén och Pelle Fosshaug ger sina förväntningar inför morgondagens heldag.

Historiskt sett har det varit flera heta och jämna matcher när lagen tidigare drabbade samman, morgondagen är inget undantag. Något som vi under säsongen fått lära oss är att både dam- och herrlaget i morgondagens motståndare alltid går ut till hundra procent och aldrig lämnar något till ödet.

Tränarna är därför helt överens, trots att de svarat oberoende av varandra, om att vi måste stanna i fokus från första minuten till den sista.

Framförallt behöver vi vara samlade, lugna och metodiska direkt från start, inleder Muhrén. Vi har varit otajmade, framförallt i defensiven, i våra tidigare möten med Villa den här säsongen. Vi behöver absolut vara mer påkopplade imorgon!

Pelle Fosshaug är pekar på bortamatchen mot Skutskär som slutade ett lika, men är även inne på samma spår som Muhrén.

Vi behöver ha on-knappen intryckt från start! Vi kommer vara redo från första sekund! Vi har lärt oss en del långt spel både offensivt och defensivt från senaste matchen mot Skutskär. Det kommer vi få användning av mot Villa.

Vad är det då som talar för vår fördel i dessa två, högt intensiva, matcher?
Vi kan inte anta annat än att det kommer bli en jämn match där skicklighet, mental styrka, men även där en del medvind kan komma att avgöra.

– AIK:s fördelar är flera. Men kort och gott rankar jag dem så här. 1. Hemmaplan. 2. Solen i ryggen! 3. Lite medvind, skrattar Fosshaug.

Muhrén tittar tillbaka till Cupfinalen, där AIK fick se sig besegrade av just Villa Lidköping, och menar att detta trots allt kan komma att bli vår fördel imorgon. Något som inte kommer hända den här gången!

Vi är i väldigt bra form och dessutom mycket, mycket revanschsugna efter förlusten i Svenska Cupen.

Erik Pettersson gjorde hela fem poäng i matchen mot Tellus i onsdags och är hetare än någonsin den här säsongen. Han är även en av de två som Muhrén tror kan skjuta segern till AIK.

Det är väl ingen högoddsare att det blir någon av “EP” eller Alan. Det skulle ju dock vara lite roligt om Danne eller Espen spelade avgörande roller i den här matchen…

Från Pelle Fosshaugs håll är svaret, precis som tidigare, kortfattat och tydligt.
Det blir lagkaptenen och en av de grundläggande kuggarna i laget, Linnéa Larsson, som blir huvudpersonen i damlaget.

Det är inget snack om att morgondagen kommer bli en av de mer intensiva bandydagarna den här säsongen. Det gäller att ladda upp ordentligt med fys, mat och vila för spelarna. Men för tränarna är det annat som gäller också, halstabletter och röstövningar.
Hur hes kommer du vara efter morgondagens match? Hur tillgänglig behöver en ispåse för stämbanden vara vid spelarbåset?

Pelle Fosshaug svarar hoppfullt.

Inte hes! Glad!

Magnus Muhrén är desto mer insiktsfull i sitt svar.

Haha, jag hoppas rösten kommer vara okej! Jag har medvetet tagit det lugnare på bänken efter Svenska Cupen. Jag tycker jag blev för uppjagad stundtals under den turneringen.

Men något löfte om en lugn tillställning utlovas inte ut utan motprestation.

Om grabbarna gör det jag sagt åt dem att göra så ska jag vara lugn på bänken…

Att bli hes behöver inte nödvändigtvis komma som konsekvens av att skrika ute i tränarbåset, det kan även vara ett mycket trevligt resultat av två viktiga vinster.

Är resultatet till vår fördel kommer musiken dundra i omklädningsrummen.
Vilken låt är då bäst att fira till? För tränarna är svaret mycket enkelt!

Smack my bitch up av The Prodigy, svarar Pelle Fosshaug med vad som bara går att tolka som ett lurigt leende.

Magnus Muhrén går på det lite mer klassiska valet och firar med musik från Bruce Springsteens senaste.
Songs of Orphans eller If I was the priest. Bruce är bäst, precis som AIK.

Och vi i AIK, vi lyssnar på AIK valsen. 😉

Morgondagens matcher har som starttid 14:30 för herrarna, en match som även sänds i Sportbladets playtjänst, och 18:00 från damerna.