Herrar: Derbyvinst mot Hammarby

Den 13 november 2020 var det dags för Elitseriepremiär för AIK. Matchens motståndare blev då, mycket välplanerat, derbyrivalerna Hammarby. Matchen slutade 11 – 3 till AIK:s fördel och hälften av de fyra poängen som delas ut mellan lagen under grundserien var där inkasserade.

Ikväll, exakt två månader senare, var det dags att få full pott. Och visst blev det så.

Precis som i säsongens tidigare möte blev det ett tidigt inledande mål för AIK. Denna gång var det Erik Pettersson som på frislag jobbade in bollen. 

Lite drygt sju minuter senare var det dags igen efter att Johan Esplund, snyggt framspelad av Jimmy Jansson, drivit in mot mål.

Den första halvleken slutade 1 – 2 till bortalaget AIK efter att Hammarby reducerat i den femtonde minuten. Ett sansat, men en aning avslaget AIK gick till pausvila 

I andra halvlek kändes det av att det var derby på riktigt. 

Trots avsaknaden av riktigt farliga målchanser och en aning taffligt spel från båda lagen lyckas Kalle Lempinen utöka ledningen till  1 – 3 efter framspelning från Alan Dzhusoev. 

AIK var inte riktigt med i spelet och tillät därför Hammarby att snabbt reducera, kvittera och till slut även ta ledningen. 

Då bestämde sig tillslut AIK:s Daniel Andersson för att ta saken i egna händer.

I den 84:e minuten kvitterar Andersson och följer tre minuter senare upp med ett ledningsmål. I den andra tilläggsminuten på matchen får kollegan Johan Esplund chansen att utöka ledningen och smäller till med slutresultatet 4 – 6. 

Full pott mot Hammarby i grundserien denna säsong!

Nästa match sker mot Vetlanda i AIK Arena den 15 januari klockan 19:00. Glöm inte att du kan se samtliga av AIK:s matcher på Sportbladets playtjänst. 

Statistik:

Första havlek:

01:46 0 – 1 Erik Pettersson (Johan Esplund)

07:06 0 – 2 Johan Esplund (Jimmy Jansson)

Andra halvlek:

55:08 1 – 3 Jimmy Jansson (Alan Dzhusoev)

84: 21 4 – 4 Daniel Andersson 

87:39 4 – 5 Daniel Andersson (Johan Willes)

91:57 4 – 6 Johan Esplund (Daniel Andersson)