Peter Rönnqvist ny huvudtränare – AIK Dam

Peter Rönnqvist är ny huvudtränare för AIK:s damlag.

Det är inte första gången som Peter tränar AIK. Tränarkarriären innehåller erfarenheter från både dam- och herrlag i klubben där SM-guldet 2012 är den hittills största meriten.

En längre intervju med Peter följer inom kort.

AIK riktar ett stort tack till Per Fosshaug som tränat laget sedan 2019/20. Per fortsätter med sina övriga arbetsuppgifter inom klubben.

Peter Rönnqvist: 

– Det är trevligt att vara tillbaka i AIK med den speciella vinnarinstinkten som fortfarande finns hos både spelare och klubb. Det kan vara svårt att komma till ett lag under säsong men målsättningen är tydlig och spelarnas skicklighet enorm, vilket medförde att jag tog mig an detta ärofyllda uppdrag. Nu ska vi arbeta stenhårt med den grund som är lagd och utveckla det som går.

Jonas Galotta, sportchef AIK:

 – Vi önskar Peter lycka till med uppdraget att leda laget till framgång. Hans tidigare insatser för AIK med bland annat SM-guld på meritlistan, vittnar om att han har det som behövs för att nå framgång. Säsongens målsättning kvarstår och AIK spelar för att vinna. Det finns ingenting dramatiskt bakom beslutet att ändra på tränarposten och Pelles fina insatser för laget är beständiga. Pelle innehar fler arbetsuppgifter i AIK där han fortsätter precis som tidigare.