Peter Rönnqvist på plats

Tidigare i veckan var Peter Rönnqvist på plats i AIK Arena för sitt första ispass tillsammans med laget. Efter en snabb genomgång och presentation av vår nya huvudtränare var det på en gång dags för laget att sätta igång med fys- och ispass. 

AIK:s nya huvudtränare för damlaget, Peter Rönnqvist, har som tidigare nämnt en gedigen karriär inom bandyn. I AIK var han framförallt en ledande faktor till att damlaget blev svenska mästare 2012.

Nu är han alltså i tillbaka i AIK igen. 

Peter Rönnqvist har sedan tidigare varit tränare i Tellus, Helenelunds IK, där han även var sportchef, och har självklart även en mycket framgångsrik sejour i AIK som tränare sedan tidigare. Trots att det finns gamla ansikten kvar i truppen, blir det ett annorlunda uppdrag än säsongen 2012. 

–  Att vara tillbaka i AIK är självklart mycket roligt. Jag känner en del spelare sedan tidigare, men det är även en flera nya tjejer i laget som jag nu får nöjet att coacha. 

Laget är en mycket spännande blandning av spelare men framförallt en grupp med otroligt talangfulla bandyspelare. Målet är att ge dem möjlighet att utvecklas ännu mer och förhoppningsvis bli bäst i Sverige!

AIK hade under tisdagen både individuell och gemensam fysträning. Ett bra sätt för Peter att lära känna spelarna samt se hur han vill träna laget. 

Under säsongen har Peter följt både herr- och damlaget, så helt främmande inför hur lagbilden ser ut är han inte. 

– Vi drar igång direkt med en bredd i de övningar vi använder oss av för att snabbt kunna se vad det är som fungerar och vad det är som fungerar mindre bra. Vi vill få upp tempot i laget och undvika att vi blir stillastående under match, därför blir det även en hel del fem mot fem under träningspassen för att få igång tjejerna. 

Än så länge fungerar det helt okej, men vi vill såklart bli ännu bättre än vad vi redan är.

Efter träningspasset samlades laget för en utvärdering av dagen samt en kort genomgång kring vad som förväntas inför helgens bortamöte mot Skirö. Ett lag som AIK under säsongen har besegrat båda gångerna de möts i AIK Arena. 

–  Både mentalt och fysiskt är det grundläggande att vi inför varje match går ut med en upplagd spelplan. Vi vill vinna matcher och göra det som krävs för att vinna, men samtidigt måste det vara hållbart i längden. Vi ser varje träningstillfälle, vare sig det gäller fysövningar eller ispass, som en match att vinna. 

När spelarna går ut på isen vill jag att de är redo till 100%, det finns inget mellanting.