AIK ställer även in lördagens match

AIK har erhållit fler positiva svar för covid-19 än det som kommuniceras i går, vilket medför att AIK tar ansvar och stänger ned helt resten av veckan. Den sk covidgruppens läkare har vitsordat nedstängning men gruppen har ännu inte godkänt någon matchflytt av AIK:s lördagsmatch mot IFK Vänersborg.

Från AIK:s sida vill vi inte riskera fortsatt smittspridning, varken internt eller externt, vilket har föranlett beslutet att lägga utgången av vår lördagsmatch i händerna på bandyförbundet. Med multipla fall och fler med symptom vore det direkt oansvarligt att inte stänga verksamheten. Svarstid på vidare tester kan vi inte styra över.

Vidare känner vi ett ansvar att i så god tid som möjligt informera motståndare, domare, Stockholm stad, funktionärer, sponsorer, media och andra i frågan. Vi anser därmed att AIK tar ansvar på uppstuds och förväntar oss inget mindre än att den sk covidgruppen delar vår uppfattning.