Herrar: Seger mot Bollnäs

Efter dryga två veckors långt avbrott var det återigen dags för AIK:s herrlag att gå på is.

Kvällens motstånd var ett starkt Bollnäs som kom på besök till Stockholm och AIK Arena.

Matchen kommer inte gå till världshistorien som den mest välspelade, det är något som är säkert. Ett AIK som under drygt två veckor haft ett avbrott från spel och till viss del även träningar samlade idag ihop sig för mötet mot Bollnäs, och det syntes att det var ett avbrottsdrabbat hemmalag som gick ut på isen.

Matchen inleddes med ett snabbt mål från bortalaget. Trots att AIK kort därefter kunde reducera fortsatte bortalaget att forcera framåt och lyckades 25 minuter in i matchen ta en tvåmålsledning. Ett tungt bakslag för laget som direkt kastats ut på djupt vatten.

Men AIK lyckas genom Daniel Andersson, Erik Pettersson och Johan Esplund rycka upp sig inför sluttampen på den första halvleken och vände matchen till 4 – 3.

Den andra halvleken flyter på med liknande spel som den första, inte riktigt den bandy laget egentligen vill spela, men en bandy som slutgiltigen ger resultat.
AIK vinner matchen mot Bollnäs med 8 – 3 och ligger för närvarande på en tredjeplats i tabellen med 27 poäng på 17 spelade matcher.

Esa Määttä, som ikväll gjorde debut i sin tränarroll i AIK, kunde därmed vara hyggligt nöjd med lagets prestation ikväll.

Nästa match för herrlaget spelas mot Sandviken den andra februari. Matchen sänds som vanligt på Sportbladet Play.

Statistik:

Första halvlek:
06:25 1 – 1 Daniel Andersson
30:27 2 – 3 Daniel Andersson
37:17 3 – 3 Erik Pettersson
40:12 4 – 3 Johan Esplund

Andra halvlek:
58:17 5 – 3 Erik Pettersson
60:14 6 – 3 Alexandr Kim
88: 16 7 – 4 William Arvidsson
92:33 8 – 5 Erik Pettersson