Esa Määttä inför Sandviken ikväll

Idag väntar ett viktigt bortamöte för AIK:s herrlag då spelarbussen ger sig av norrut mot Sandviken. Denna vecka matchas laget hårt då hela tre bortamöten står på agendan, Sandviken ikväll, Villa Lidköping på fredag och Edsbyn på söndag. Tre mycket tuffa bortamöten som dessutom ger upphov till kontrast från det långa avbrottet som skedde i januari i samband med den misstänkta coronasmittan i laget.

Efter fredagens seger mot Bollnäs har laget fått mersmak, men när det nu står två nya poäng på spel gäller det att inte gå ut med alldeles för mycket attityd innan de poängen faktiskt är insamlade. Huvudtränare Esa Määttä förklarar djupgående om vad laget tar med sig från segern mot Bollnäs till kvällens möte mot Sandviken.

– Först och främst tar vi med oss de två viktiga poängen vi krigade oss till i fredags. Vi har såklart alltid siktet inställt på vinst, men i och med det långa avbrottet som låg strax där innan var vi beredda på att det skulle gå en aning trögare än vad det kanske brukar. Jag tycker vi visar att vi har en bredd i laget samt att vi aldrig hittar några ursäkter att inte prestera utifrån bästa förmåga. Vi vet att vi kan och vi ska visa det på alla sätt som bara går.

Ikväll ställs AIK mot ett mycket formstarkt Sandviken. Med sitt tydliga spel och vinnarinstinkt bäddar kvällen för en fartfylld match menar Esa.

– Ikväll möter vi ett Sandviken som har överraskat hela bandysverige med sin prestation. De har en stark form i ryggen och för oss blir det här en värdemätare som vi vill gå segrande ur. Det finns ingen ny eller ändrad ambition än den som varit tidigare, vi går ut för att vinna och så är det bara.

Innan matchen mot Bollnäs i fredags var det ett relativt lång uppehåll. Nu matchas laget med tre bortamöten denna vecka.

– Det är tre tuffa, viktiga men framförallt roliga möten vi står inför. Det är ju trots allt seriens tre bästa lag vi ställs mot. Vi har snackat ihop oss och fokuserat på vår träning. Vad kan vi göra för att få de bästa förutsättningarna inför veckan har varit grundfokus. Alla spelare vet exakt vad som förväntas av dem och min personliga uppfattning är att alla i laget är införstådda med att det nu är dags att börja prestera på riktigt.