Herrar: Viktig revansch mot Sandviken

En tuff vecka i matchväg börjar på bästa sätt. I kvällens möte mot Sandviken kunde två poäng insamlas med ett ordentligt styrkebesked från laget.

AIK åker som bekant på bortaturné under veckan och första stoppet var Sandviken och Göransson arena. I säsongens tidigare möte i AIK Arena var det en jämn duell mellan lagen som Sandviken dessvärre gick segrande ur. Ikväll blev en helt annan historia.
AIK inledde målskyttet via ett hörnmål 1:22 (!) sekunder in i matchen. Detta via Alan Dzhusoev som assisteras av Linus Pettersson. När AIK:s Alexandr Kim 18 minuter in i matchen åker på en utvisning släpper vi tyvärr in Sandviken i matchen som kort därpå kan både kvittera och ta ledningen.

Sedan kom målkavalkaden som mer eller mindre borde patenteras av bortalaget. På fem minuter kvitterar William Arvidsson för att kort därefter följas av mål från Erik Pettersson och Johan Esplund. AIK gick därmed till pausvila med en mycket viktig tvåmålsledning.

Andra halvlekens första tjugo minuter blev en kraftmätning där de båda lagen krigade om varje centimeter ute på isen. Efter en drös frislag och missade hörnor lyckades AIK:s, och bekantingen i Sandviken, Erik Pettersson tillslut utöka ledningen ytterligare. Slutresultatet blev 2 – 6 och AIK går segrande ur striden. Två mycket viktiga poäng är nu inkasserade och laget får två dagar på sig för återhämtning och fortsatt träning inför Villa Lidköping borta.

Missa inte AIK:s två kommande matcher denna tempovecka. Följ varje match via Sportbladet Play, Villa Lidköping den femte februari och Edsbyn den sjunde februari.
Statistik:

Första halvlek:
1:22 0 – 1 Alan Dzhusoev (Linus Pettersson)
20:49 2 – 2 William Arvidsson (Erik Pettersson)
37:59 2 – 3 Erik Pettersson (Johan Willes)
42:42 2 – 4 Johan Esplund
Andra halvlek:
65:40 2 – 5 Erik Pettersson (Daniel Andersson)
72:37 2 – 6 Daniel Andersson (Erik Pettersson)