Onsdagsrapport från Andreas Bergwall

En match av veckans tre är avklarad och den slutade med en trygg seger med 2 – 6 mot Sandviken. AIK:s Andreas Bergwall stod för flertalet mycket avancerade räddningar och storspelade kort och gott under gårdagens bortamöte.

AIK blev under gårdagen det första laget den här säsongen som besegrar Sandviken på bortaplan. Om det var något speciellt som bäddade för segern låter vi vara osagt.

Enligt Andreas Bergwall stämde spelet på de allra flesta punkter, något som laget fortsätter att sträva efter under resterande säsong.

– Vi spelade en mer kontrollerad bandy än vad vi gjort tidigare och det gav resultat. Vår prioritering under gårdagens match var att ligga rätt defensivt från start och utifrån det fortsätta framåt på det offensiva.

På fredag ställs laget mot Villa Lidköping, ett lag som är med och utmanar om guldet den här säsongen. Senast blev det dessvärre en förlust med 2 – 7 på hemmaplan, trots att matchen var mycket jämn. Här blir det oerhört viktigt att undvika slarv i defensiven och jobba framåt på ett hållbart sätt.

– Villa Lidköping har flera spelare av landslagsklass. De flyttar bollen snabbt och utnyttjar varje läge de får. Här är det fortsatt mycket viktigt att en tät defensiv samt att vi lyckas hålla bollen längre stunder. Vi tänker inte ge dem läget att komma in i matchen.

Trots att 46- årige Andreas Bergwall fortsätt räknas som en av världens bästa bandymålvakter verkar det som att folk fortfarande förvånas över hans vinnarinstinkt och ibland helt obegripliga prestation ute på isen.

– Min ålder har varit en snackis i 10 år. Prestation mäts inte i ålder, så enkelt är det. Är det världsklass på det jag gör ute på isen har siffran som står i mitt pass ingen relevans överhuvudtaget. Jag gör det jag är bäst på och fortsätter med det.

Denna vecka kommer att räknas in som den mest prestigefyllda denna säsong. Två poäng är som bekant redan inräknade, ytterligare fyra står på spel. AIK:s ambition är fortsatt oförändrad, vilket krävs för att laget ska nå det slutgiltiga målet. Guld!

Slutar veckan med bästa möjliga utgång blir det verkligen inget firande menar Andreas Bergwall.

– Fira kan vi göra i slutet av mars. Nu ser vi framåt mot dessa matcher. Efter dem kommer fler viktiga möten som kräver sitt jobb för att lyckas. Vi slutar inte jobba förrän guldet är i AIK.