Damer: AIK – Skutskär, Peter Rönnqvist inför matchen.

Äntligen dags för revansch hemma i AIK Arena. Denna lördagseftermiddag välkomnar vi Skutskär till Stockholm för ett förhoppningsvis hett bandymöte.

AIK:s huvudtränare i damlaget, Peter Rönnqvist har under veckans gång haft en lång genomgång med tjejerna. Förutom den obligatoriska sittningen efter förlusten mot Västerås förra veckan blev det även mycket fysik och fokus på att utveckla ett hållbart och långsiktigt spel.

– Matchen mot VSK förra helgen är inte ett exempel på den bandy vi vill spela. Förutom att första halvlek inte blir mycket till bandymatch, då vi konstant hamnar i en brant uppförsbacke som vi får svårt att ta oss upp för, kommer vi inte upp i den nivå vi ska. Vi gjorde absolut inte vår sämsta eller bästa match den här säsongen men jag tycker det är synd att vi inte orkar gå hela vägen. Det är något vi måste gnugga vidare med.

Vad laget behöver göra för att bibehålla lugn och struktur är svårt att säga. Ibland är det små saker som inte stämmer till hundra procent som kan vara avgörande menar Peter Rönnqvist.

– Det är alltid lätt att vara efterklok. Även fast det går att peka ut flertalet saker som behöver förändras så är det samtidigt att viktigt att ha förståelse över att det tar tid att få igenom den förändringen till det bättre. Mot VSK hade vi ett nytt spelsystem som vi nu under veckan nött in ordentligt. Förut stämde det inte helt och hållet men förhoppningsvis sitter det tillräckligt bra för att det ska fungera optimalt under match.

Den grundläggande tanken i inledningen av lördagens match blir att gå ut starkt på defensiven och arbeta oss framåt utifrån det. Men det finns även något annat som Peter Rönnqvist menar är ännu viktigare.

– Disciplinen. Det är oerhört viktigt med disciplin. Det blir omöjligt att gå ut och prestera till sin fulla förmåga utan att vara disciplinerad. Vi måste vara smarta i spelet och inte ta ut oss för mycket. Vi behöver vara mycket kyligare i situationer där det blir närkamp och mycket hetare i striden om bollinnehav. Det kanske låter motsägelsefullt, men i grund och botten handlar det om konsekvenstänket och förmågan att välja sina situationer.

Matchen mot Skutskär spelas klockan 15:00 i eftermiddag.