Damer: AIK vinner igen

Damer: AIK vinner igen…
Ett gäng glada tjejer kunde idag kliva av isen i AIK Arena efter att ha besegrat Skutskär med 5 – 7 hemma i AIK Arena.

Slutresultat var länge ovisst och de båda lagen hade en konstant dragkamp om vem som skulle bli den slutgiltiga segraren. Till slut blev det AIK som, genom en vacker straff från Kristina Mashinskaya, plockar hem två viktiga poäng.

AIK gick ut med mycket energi och en stark vilja i den första halvleken. Efter tio minuter av ett aning avvaktande spel drog matchen igång på riktigt när Kristina Mashinskaya nätade. Skutskär var dock snabba till kvittering vid varje situation då AIK tog ledningen och första halvlek avslutades med likaläge.

I andra halvlek var det ett mer frustrerat AIK som fick kämpa för att åter ta sig in i matchen. Skutskär inledde med ett snabbt mål och utifrån det stod det länge och gungade mellan lagen. Åter igen var det Kristina Mashinskaya som lyckas plocka in oss i matchen igen och i den 86:e minuten även ge AIK ledningen genom en magnifik straff.

AIK vinner tacksamt matchen och laddar nu om inför kommande möte mot Mölndal den 13:e februari. Det blir även grundseriens näst sista möte och en oerhörd viktigt match att plocka poäng i. Nu tar laget en veckas paus från match men inte blir det lugn och ro för det.

Nu är det allvar…

Frida Rutqvist gjorde under eftermiddag comeback i AIK-tröjan, förvisso med fel nummer, men lita på oss när vi säger att nummer 16 snart är tillbaka på isen, på riktigt denna gång!

Statistik:

Första halvlek:

10:06 1 – 0 Kristina Mashinskaya (Olga Bogdanova)
22:53 2 – 1 Olga Bogdanova (Kristina Mashinskaya)
39:26 3 – 2 Olga Rodionova (Hanna Palm)
65:48 4 – 4 Kristina Mashinskaya (Diana Lipanova)
86:03 5 – 4 Kristina Mashinskaya