Damer: Seger mot Mölndal

Elitseriens näst sista grundseriemöte är blev i eftermiddags avklarat när AIK:s damer nollade Mölndal på hemmais.

Mölndal har under säsongen visat sig vara tuffare än vad deras placering i tabellen tillåtit oss att se. Det senaste mötet slutade med en knaper vinst på bortaplan med 1 – 3 och öppnade för förbättringsmöjligheter.

Ikväll var det en liknande melodi som den förra matchen mot Mölndal. AIK går inte in i matchen fullt ut och tappar tyvärr en hel del av den stjärnglans vi har på vägen.

I defensiven fungerade det desto bättre och laget tillsammans med Almira Khoroshevskaya tryggt placerad i mål släpper inga bollar förbi sig.

Det skulle ta hela 42 minuter in i matchen innan AIK lyckades få fram ett ledningsmål. Olga Bogdanova, med hjälp från Olga Rodionova, lyckas panga in ett mål och därmed avsluta halvleken i ledning.

I andra halvlek gick det lite snabbare och äntligen var det dags för Linnéa Larsson att göra mål och utökade därmed ledningen till 2 – 0 helt på egen hand.

Matchen slutade 3 – 0 efter AIK blivit tilldelade straffslag, Kristina Mashinskaya tar vara på det läget och sätter därmed slutresultatet.

I dessa typer av matcher, när poäng ändå plockas, går det inte att vara alltför besviken på prestationen. Detta hindrar dock inte ledare och spelare att vara kritiska mot lagets insats.

Nu är det dags för tjejerna att ladda om och gå in med inställningen att genomföra en pangmatch mot Sandviken den 20 februari.

Statistik:

Första halvlek:
42:20 1 – 0 Olga Bogdanova (Olga Rodionova)

Andra halvlek:
52:11 Linnéa Larsson
90:30 Kristina Mashinskaya (straff)