Herrar: Händelse efter gårdagens förlust

Fler svaga insatser

Ingen ska tro något annat än att samtliga spelare, tränare och ledare är förbannade över insatsen i går. Det är helt oacceptabelt att tappa en ledning på det sätt som gjordes och det kommer inte hända igen.

Förlusten vilar helt på AIK och några ursäkter är vi inte intresserade av att leta. Det är dock upprörande att gårdagens domare, David Eneland, inte fullföljer sina åtaganden som sig bör. Efter att ha begått ett tydligt regelbrott och inte agerat korrekt vid straffsituationen vid AIK:s 6-1 med fullkomligt horribla bortförklaringar till våra spelare samt med liknande händelser i den andra halvleken, borde David Eneland ändå respektera den praxis som finns gällande möte domare/lag som sker 20 min efter match. AIK meddelade tydligt att agendan var att samtala enligt praxis och att således kunna få svar på adekvata frågor. Våra spelare som tränar hela veckorna har rätt till svar på varför en domare inte följer regelboken och bjuder på löjeväckande rappakalja som ersättning.

Efter att lydigt ha väntat i 20 min på David Eneland konstaterade AIK att han rymt genom bakdörren med sina assisterade och endast lämnat en tom termos i omklädningsrummet. Ett agerade helt värdigt hans insats i övrigt och extremt långt ifrån det förhållande AIK har med övriga domare. Alla kan göra fel men när dialog på detta sätt undviks är det nog bra om David Enelands kommande uppdrag sker på den nivå han som domare befinner sig på, vilket är långt från Elitserien. Vidare önskar AIK att domartillsättningen i samtliga matcher av betydelse i framtid inte sker med agendan att utbilda/testa domares kunskaper. För spelare finns det provspel och träningsmatcher för detta, vilket naturligtvis borde nyttjas även för domare.

Vi tar det igen. AIK:s förlust är odiskutabelt vårt eget fel men ovanstående agerande accepteras icke.