Damer: AIK vinner den första kvartsfinalen mot Sandviken

Äntligen är slutspelet igång och ikväll var det dags för damerna att ta sig an Sandviken i Göransson Arena.  

Efter det bekräftade fallet av COVID-19 i laget förra veckan flyttades matcherna fram till denna vecka och medförde en viss oro för hur laget skulle prestera i kvällens möte. Det syntes inte överhuvudtaget och vi fick en skön repris från grundseriens första möte mot Sandviken. 

AIK gick in i matchen med samma inställning som senast, defensiven som grund och offensiven därefter. 

Sandviken öppnade starkt och kunde efter sex minuter ta ledningen genom Agnes Ortman, men ledningen höll bara i dryga minuten innan Kristina Mashinskaya kvitterade. Efter en lång kamp om varje yta ute på isen gick matchen tillslut till pausvila med ställningen 1 – 1. 

I andra halvlek visade laget vilka det är som ska avancera vidare till semifinalerna och drog ifrån rejält. Linnéa Larsson, vår alldeles egna lagkapten, visade vägen och utökade ledningen. Kort därefter följd av mål från Olga Rodionova, Olga Bogdanova och ytterligare två baljor från Kristina Mashinskaya.

En enastående uppvisning av tjejerna som gjorde det svårt för Sandviken att hämta igen matchen. 

AIK vänder hem till Stockholm och AIK Arena med glada miner och laddar om för att förhoppningsvis kvalificera sig vidare till semifinalen på torsdag.