Damer: AIK vidare till semifinal

Kvällen slutar som den gör bäst. Vinst och vidare avancemang till semifinal, detta efter AIK även besegrat Sandviken i den andra kvartsfinalen.

Efter slutresultatet 6-1 till AIK i den första kvartsfinalen bäddades det för framgång inför kvällens avgörande match. Det skulle med andra ord krävas mycket från Sandviken för att rubba tjejerna hemma i AIK Arena. 

Det drog igång tio minuter in i matchen med ett ryss-signerat mål från Kristina Masinskaya som assisterades av Diana Lipanova. 
Sandviken åkte kort därpå på en utvisning till följd av en hakning och senare ännu en utvisning efter slag på skridskon. AIK fick en straffmöjlighet som Kristina Mashinskaya gjorde värde av när hon satte sitt andra mål för kvällen. 
Men det var inte över där. I halvlek var det tydligt att AIK, med just Kristina Mashinskaya i spetsen hade ett brutalt övertag med sin 6-0 ledning. Två ytterligare mål för Kristina och två mål från rysskollegan Olga Bogdanova. 
Den andra halvleken drog igång och Sandviken vaknade till ordentligt. Med två snabba mål mot sig kändes dock AIK fortfarande mycket stabila och bevisade även detta genom att utöka ledningen till 7-2 via Hanna Palm och slutgiltligen 8-2 genom lagkaptenen Linnéa Larsson. 

En otrolig insats från Gnaget som nu avancerar vidare till semifinal mot Sandviken. 

Första halvlek:

10:49 1-0 Kristina Mashinskaya (Diana Lipanova)

18:42 2-0 Kristina Mashinskaya (Straff) 

25:09 3-0 Olga Bogdanova (Linnéa Larsson)

27:10 4-0 Kristina Mashinskaya (Olga Bogdanova)

30:04 5-0 Kristina Mashinskaya (Vilma Josefsson

Andra halvlek: 

67:03 7-2 Hanna Palm (Olga Bogdanova)

78:54 8-2 Linnéa Larsson (Anna Widing)