Damer: AIK förlorar den första semifinalen

Säsongens första semifinal var äntligen i spel. Det kom att bli ett tight möte med mycket känslor, speciellt med tanke på det mycket tråkiga avslutet. 

Västerås klev ut i första halvlek med betydligt mer energi och en starkare vinnarglöd. Trots att det var kamp och varje centimeter syntes det att AIK inte riktigt var på samma nivå som bortalaget. Västerås tog tillslut ledningen med 1-0 i den 19:e minuten genom Linda Lohiniva och matchen gick till halvlek. 

Andra halvlek började tafatt från hemmalaget. Västerås utökade sin ledning till 3-0 och där någonstans kändes matchen dessvärre förlorad. Men, lagkaptenen Linnéa Larsson gjorde ett hästjobb och ledde laget in på rätt bana igen genom sitt reduceringsmål i den 66:e minuten. 
Tjejerna vaknade till ordentligt och endast minuten senare reducerade Olga Bogdanova.

Sex minuter senare kom ett drömmål från Kristina Mashinskaya efter att AIK tilldelats hörna. Med ett stenhårt skott rakt upp i nättaket var matchen kvitterad och AIK hade rubbat Västerås ordentligt. 

I den 74:e minuten tog Västerås åter igen ledningen men ett starkt kämpande AIK var fortfarande med i matchen och satte vad som helt uppenbart var en solklar kvitteringsboll in i nätmaskorna. Men målet, till hela hallens yttersta förvåning, dömdes bort efter en mycket otydlig och tveksam offside.

Dessvärre innebar detta en förlust för damerna i den första semifinalen. 

Nästa semifinal spelas lördagen den 13:e mars och AIK spelar som bortalag. Detta innebär att oavsett hur resultatet blir så har AIK spelat sin sista hemmamatch på damsidan. 

Första halvlek:

DAMER: Snöpligt avslut i den första semifinalen

Säsongens första semifinal var äntligen i spel. Det kom att bli ett tight möte med mycket känslor, speciellt med tanke på det mycket tråkiga avslutet. 

Västerås klev ut i första halvlek med betydligt mer energi och en starkare vinnarglöd. Trots att det var kamp och varje centimeter syntes det att AIK inte riktigt var på samma nivå som bortalaget. Västerås tog tillslut ledningen med 1-0 i den 19:e minuten genom Linda Lohiniva och matchen gick till halvlek. 

Andra halvlek började tafatt från hemmalaget. Västerås utökade sin ledning till 3-0 och där någonstans kändes matchen dessvärre förlorad. Men, lagkaptenen Linnéa Larsson gjorde ett hästjobb och ledde laget in på rätt bana igen genom sitt reduceringsmål i den 66:e minuten. 
Tjejerna vaknade till ordentligt och endast minuten senare reducerade Olga Bogdanova.

Sex minuter senare kom ett drömmål från Kristina Mashinskaya efter att AIK tilldelats hörna. Med ett stenhårt skott rakt upp i nättaket var matchen kvitterad och AIK hade rubbat Västerås ordentligt. 

I den 74:e minuten tog Västerås åter igen ledningen men ett starkt kämpande AIK var fortfarande med i matchen och satte vad som helt uppenbart var en solklar kvitteringsboll in i nätmaskorna. Men målet, till hela hallens yttersta förvåning, dömdes bort efter en mycket otydlig och tveksam offside.

Dessvärre innebar detta en förlust för damerna i den första semifinalen. 

Nästa semifinal spelas lördagen den 13:e mars och AIK spelar som bortalag. Detta innebär att oavsett hur resultatet blir så har AIK spelat sin sista hemmamatch på damsidan. 

Första halvlek:

Andra halvlek: 

66:08 1-3 Linnéa Larsson

67:42 2-3 Olga Bogdanova (Frida Rutqvist)

70:47 3-3 Kristina Mashinskaya