Herrar: Inför den sista och avgörande kvartsfinalen mot VSK

Imorgon väntar den sista och avgörande kvartsfinalen i årets slutspel. Efter gårdagens förlust är läget i AIK oförändrat och målställningen fortfarande detsamma. ”Vi spelar helt utan den press motståndare och media vill lägga på oss”, säger sportchef Jonas Galotta.

AIK reste under gårdagen till Västerås med inställningen att vinna men fick tyvärr se sig besegrade efter ännu en övertidsförlust. Detta innebär att laget imorgon spelar en sista och avgörande kvartsfinal i hemmaborgen AIK Arena.
AIK:s sportchef Jonas Galotta om hur läget ser ut inför morgondagens möte;

– Läget är mycket bra i AIK. Vi är fullt fokuserade på morgondagens match och räds inte på något sätt uppgiften vi ställs inför. Årets AIK är byggt för just dessa matcher av avgörande karaktär och i AIK är detta inte press, det är vardag. 

Sker det några förändringar inför morgondagen?

– Det är våra tränare som tar ut laget men vi ser ingen dramatik med att det är en femte och avgörande kvartsfinal då vi har varit inställda på fem matcher ända sedan vi valde VSK som kvartsfinalmotståndare. 

Ångrar vi valet av VSK som kvartsfinalmotståndare?

– Absolut inte. Vi står bakom våra tränares val av motståndare då vår filosofi är att vi måste slå de bästa lagen för att nå vårt slutgiltiga mål. 
VSK är en mycket värdig motståndare som har en lång historia samt tradition att vinna SM-guld, vi skapar ett bättre AIK genom att spela mot de absolut bästa. 
Trots vårt uttalade mål att lyckas redan första året i den absoluta toppen så spelar vårt lag helt utan den press som motståndare och media vill lägga på dem. Våra spelare har vårt absoluta förtroende och det kommer att visa sig imorgon. 

I media och från annat håll riktas det fokus mot vad AIK har att förlora imorgon, vad innebär det för er?

– Micke Carlsson är en mycket lurig tränare som nu försöker lägga över all press på AIK i media. Det stör oss inte alls då vi vet att en säsong som tar slut i kvartsfinal för VSK är värre än döden för dem. Den retoriken fungerar inte att använda mot AIK. 
Domares insatser och avstängningar är inget vi kan påverka inför morgondagen så det är fullt fokus på kommande uppgift. Förändringar i regelverket fokuserar vi på inför säsongen 2021/22. 

Något annat att tillägga?

– Nej. Vi hoppas endast att så många AIK:are runt om i Sverige kommer att följa oss imorgon klockan 18:00. 
Ett särskilt tack riktas dock till våra underbara funktionärer och teamet runt laget som alltid finns på plats och gör ett fantastiskt arbete, utan er finns vi inte och imorgon spelar laget för er.