Herrar: Välkommen till AIK, Isac Karlsson

AIK Bandy kan med stort nöje presentera Isac Karlsson som säsongen 2021/22’s första nyförvärv. 

AIK Bandy drar igång direkt och kan här med presentera Isac Karlsson som vårt första nyförvärv för säsongen 2021/22. Isac kommer som senast från Vetlanda där han spelat hela sitt liv. 

Trots sin unga ålder på 18 år (född 02), och då han fortfarande klassas som junior, räknas Isac som en av bandysveriges största talanger och kommer definitivt utvecklas till en storspelare i Elitserien. Tidigare i karriären har Isac vunnit SM-guld tillsammans med Vetlandas juniorlag 2018 och 2019. Isac har även spelat flertalet landskamper i juniorlandslagen. 

Isac Karlsson var idag, vid den första semifinalen mot Edsbyn på plats i AIK Arena för att se matchen samt göra sig bekant med laget han i framtiden ska spela tillsammans med. AIK blir Isacs första klubb utanför Vetlanda och ett stort steg för talangen som ny flyttar till huvudstaden. 

– Det känns otroligt bra att komma till AIK. Främst för bandyns skull såklart, men AIK är även en mycket stor förening där alla har en plats, vilket gör det extra roligt då man blir en del av något större.
AIK i år är ett världslag och jag ser även att de fortsätter vara det i framtiden. Laget spelar med ett tydligt mål och föreningen vet vilka krav de kan ställa på spelarna.
AIK har ett väldigt tydlig plan för hur de vill att jag ska utvecklas och det känns inspirerande att ha en så tydlig roll, säger Isac om kontraktet med AIK. 

Jonas Galotta, sportchef, om säsongen 2021/22’s första nyförvärv;

– Isac Karlsson är utan tvekan en av svensk bandys största talanger. Det är naturligtvis otroligt roligt att han väljer AIK i skarp konkurrens med andra klubbar. Isac har en fysik och ett skott som är i toppklass och kommer komplettera AIK:s anfallsspel med den äran. 
Att Isac även under kommande säsong klassas som junior ser vi som en bonus då vi redan nu vet att han konkurrerar med övriga forwards på lika villkor. 
Hans spetsegenskaper har redan skänkt glädje till Vetlandas supporters och vi tror att vi har en blivande publikfavorit på gång. Presentationen av Isac visar tydligt AIK Bandys fortsatta ambitioner för säsongen 2021/22. 

Isac kommer att spela i nummer 19 under säsongen 2021/22.
Hjärtligt välkommen till AIK Isac!