Arrangören har misslyckats

AIK spelar SM-final på lördag kl 16:15 i Uppsala.
Som en viktig del i förberedelserna har klubben förväntningar på att arrangören kan erbjuda en isträning dagen före match, precis som i andra sporter.
Deltagande lag förutom AIK (SAIK/Villa) är av samma uppfattning men arrangören har ännu inte hörsammat klubbarnas rimliga begäran.

AIK:s sportchef, Jonas Galotta;

–  Vi har nu hört diverse konstiga bortförklaringar till varför lagen inte bereds möjligheter att träna på finalisen. Hittills har ingen varit bra, men den roligaste har handlat om att leverantören av LED-reklamen har krävt det. Då hallen i Uppsala har andra mått än deltagande lags vanliga förutsättningar ser vi det som en självklarhet att få träna på plats så att vi kan säkerställa spelnivån i säsongens avgörande match.
Från AIK:s sida hoppas vi fortsatt att arrangören tar sitt förnuft till fånga och tillser att finallagen kan träna på plats under fredagen. Extra skönt är det att Jonas Johansson (Villa) och Rafi Markarian (SAIK) står bakom detta modesta krav då samtliga inblandade förutom möjligen arrangören, förstår att det sportsliga måste sättas i första rummet. AIK har fått en riktigt fin uppbackning inför finalen från Stockholm som fullt ut förstår behovet och låter vårt lag träna på i AIK Arena hela vägen fram till finalmatchen och vi vill passa på att rikta ett stort tack till all behjälplig personal.