Dagens presskonferens: Tröjor & spelarnyheter

AIK höll som bekant presskonferens klockan 16:00 där tränare Oscar Robertson, lagkapten Johan Willes, Erik Pettersson och sportchef Jonas Galotta. 

Presskonferensen inleddes med att AIK stolt kunde presentera de tröjor vi bär i finalen. AIK spelar i sina vita finaltröjor då vi ställs mot serievinnaren Villa Lidköping men har även svarta tröjor framtagna. 

Våra tidigare tröjor kommer att gå ut på auktion inom kort för den intresserade. 

Vidare svarade samtliga på presskonferensen på frågor om finalmotståndet och vilka förväntningar laget har på lördag. 

Oscar Robertson;

-Vi har under veckorna sedan vi blev klara för final haft en strukturerad rutin för bästa möjliga återhämtning efter de intensiva dagarna som var där under kvart- och semifinalerna. Laget har fått samla ihop sig och hämta andan men vi har aldrig lämnat de tankebanorna vi haft under slutspelet.

Rutinerade Johan Willes och Erik Pettersson fick själva förklara hur deras tankar gick inför lördagens final mot Villa Lidköping. 

-Det känns såklart väldigt roligt att möta Villa Lidköping men det är samtidigt inte något vi lägger speciellt stort fokus på. De är i final men det är även vi, säger Erik Pettersson. 

Johan Willes inflikar; 

– En final är en final och oavsett motstånd så går vi rakt in i striden. Sedan är det kul med den statistik vi har emot oss. Villa har vi inte vunnit mot ännu så på lördag blir det dags att ändra på det. 

Kort därefter presenterades ännu en nyhet. 

Patrik Sjöström finns med i laguppställningen och följer med till Uppsala på lördag. 
Patrik har stått under kontrakt med AIK under hela säsongen och det blir en efterlängtad comeback i AIK-tröjan. 

-Det känns givetvis spännande att gå rakt in i truppen vid en final. Mer än så kan jag inte säga. Jag har följt laget under hela säsongen och vet vad vi är kapabla till.