Guldtränaren Misja Pasjkin tar över AIK

Misja kommer senast från den ryska ligan där han har tränat mästarlaget Jenisej de senaste två åren. Sverige är ingen ny spelplats för Misja som har dubbelt medborgarskap och även har tränat Hammarby. Som spelare har han tidigare tillhört flertal klubbar i både Sverige och Ryssland. Det är således en mycket välmeriterad tränare som nu tar över AIK i den fortsatta jakten på guld.

Misja är 40 år och har redan som liten haft AIK som favoritklubb.
Parterna har ingått ett flerårigt avtal.

Misja Pasjkin, cheftränare AIK:

”Jag värdesätter klubbens uttalade målsättning och för mig fanns det bara AIK om jag skulle träna ett lag i Sverige. Anbud i Ryssland har inte saknats men min sammanlagda bedömning är att AIK redan tillhör en av världens bästa klubbar och har gjort en fantastisk resa. Nu handlar arbetet om att utveckla laget och att tillse att inga detaljer missas i jakten på klubbens mål. Det känns riktigt inspirerande och jag kommer omedelbart kasta mig över arbetet.”

AIK:s sportchef, Jonas Galotta:

”AIK anlitar Misja för att vinna. Att få den tränare som det senaste året fick Jenisej att dra åt ett håll och förverkliga deras målbild har varit avgörande i klubbens beslut. Nu ger vi Misja nycklarna till AIK och backar upp hans arbete som ska förverkliga klubbens tydliga målsättningar. Vi har ett flertal fina namn som både har hjälpt oss dit vi är i dag samt kan vara med på resan framåt, så det är ingen överdrift att mena att AIK sitter i en fin position för framtiden.”