Välkommen till AIK Jesper Hvornum

AIK vill välkomna backen Jesper Hvornum till laget!

För några av spelarna blir det ett kärt återseende när Jesper Hvornum nu ansluter till AIK.
36-årige Jesper har sedan tidigare representerat klubbar som Mjøndalen, Sandviken, Vetlanda och Falu BS men kommer nu spela i AIK Arena i vinter. Med sitt SM-guld 2011/12 tillsammans med Sandviken samt guld i Svenska Cupen 2011/12 och 2012/13 är det mycket erfarenhet och spets som ansluter till laget.

Jesper anslöt redan förra veckan när laget träffades inför fotbollsmatchen på Friends Arena och har varit med på samtliga träningar sedan dess.

Jesper om att komma till AIK

– Det känns otroligt inspirerande att komma till AIK som är en stor klubb med med mycket tydliga mål och visioner. Att få möjligheten att spela med så många fantastiska bandyspelare som finns i det här laget känns otroligt roligt och inspirerande.
Jag kan på rak arm säga att jag längtar till att få känna atmosfären bara AIK:are kan leverera och det kommer bli otroligt spännande att spela i AIK Arena i vinter, säger Jesper Hvornum

I AIK kommer Jesper bidra med erfarenhet och spets, något som alltid önskas när det kommer till guldsatsningar.

– Jag har varit med ett tag och vet hur det känns att både vinna och förlora. Personligen kommer jag lägga allt jag har för att bidra till att vi vinner matcher. Förutom erfarenheten vet jag att jag besitter en spets i skottet och hoppas självklart kunna bidra i målprotokollet, men i slutändan handlar det om att vinna och det är precis vad vi har för ambition att göra.

Sedan tidigare känner Jesper flera spelare i AIK. Försvarsgeneralen Linus Pettersson från sin tid i Sandviken och Tobias Nyberg från tiden i Vetlanda. Det blir med andra ord ett kärt återseende i omklädningsrummet i AIK Arena.

-Det är självklart en fördel att känna spelare sedan tidigare ute på planen. Vi vet vad vi har för styrkor och kan utnyttja varandra på absolut bästa sätt. Det ska bli otroligt kul att spela tillsammans igen.

Sportchef Jonas Galotta om nyförvärvet

– Vi välkomnar ännu en skicklig bandyspelare till AIK som definitivt kommer att bidra till lagets framgångar i vinter. Jesper har funnit sig mycket väl tillrätta på lagets träningar och utifrån hans prestation ute på isträningarna så är vi mycket säkra på att han kommer bidra med mycket för lagets framgångar.

Jesper kommer att spela i tröja nr 35.

Hjärtligt välkommen till AIK Jesper!

Texten kan komma att uppdateras