Isac Karlsson efter segern mot Edsbyn: ”Alltid roligt att göra mål”

IMG_5840 2

AIK vinner sin första träningsmatch för säsongen med sex mål mot Edsbyns fem. Därmed har AIK vunnit den första bataljen i Elektra Cup och lämnar nu Edsbyn för träning hemma i Stockholm igen. 

För flera spelare blev detta första gången de representerar AIK i matchsammanhang och en av dem, Isac Karlsson, fick en smakstart i AIK-tröjan.
Med två mål och en assist i bagaget summerar han kvällens batalj.

– Jag tycker i går ut med bra energi och vilja, därför gör vi en godkänd första halvlek. Med tanke på att det är så tidigt på säsongen så är det inte konstigt ifall allt inte stämmer på en gång men vi kommer ut bra och trycker på vilket ger oss det där övertaget som jag tycker styrde hela första halvlek.
I andra halvlek tappar vi momentum och slarvar vilket resulterar i att Edsbyn kan ta sig in i matchen igen. Målet är såklart att ta med oss energin genom hela matchen och orka hålla igång, det kommer såklart utvecklas ju längre in på säsongen vi kommer.

I första halvlek var det AIK som hade övertaget men andra halvlek var inte lika övertygande. Ur Isacs synvinkel finns det flera saker laget behöver jobba på.

– Såklart att det finns flertalet saker vi behöver slipa vidare på. Andra halvlek var som sagt inte uppe på den nivå vi vill vara och det märktes att orken inte riktigt var där för att vi skulle kunna avsluta på ett bra sätt. Det blev lite för tight för att vi ska vara komfortabla i segern. Vi löser det tillslut och kan inleda säsongen med en givande match. Vi är relativt nöjda med det vi gjorde ikväll trots att det finns förbättringspotential.

Individuella prestationen inte lika viktig

Debuten i AIK och säsongens första match bjöd på två mål och en assist från Isac, en prestation han själv är nöjd med men också påpekar inte är så svår att lyckas med när medspelarna arbetar tillsammans.

– Det är såklart roligt att göra mål i debuten men den den individuella prestationen kommer alltid i andrahand efter lagets prestation. Jag fick två stycken riktigt snygga framspelningar av Erik och Alan och med den hjälpen blir det inte svårt att göra mål. Mitt jobb är att hjälpa laget till seger på alla sätt jag kan. 

Med ett nöjt skratt svarar Isac på hur det känns att spela för AIK för första gången i matchsammanhang;

– Det var otroligt kul! Att vara en del av det här laget är oerhört lärorikt och som jag sa tidigare så är det inte svårt att prestera när man har världsspelare med sig. Att göra mål är alltid kul men det är ännu roligare att vi kan starta säsongen på det här sättet. Det kommer bli en mycket spännande säsong i AIK-tröjan. 

Matchstatistik:

07:09 1 – 1  Erik Pettersson

13:14 2 – 2 Teemu Määttä (Isac Karlsson)

18:20 3 – 3 Erik Pettersson (Straff)

36:41 3 – 4 Erik Pettersson 

37:38 3 – 5 Isac Karlsson (Erik Pettersson)

48:23 3 – 6 Isac Karlsson (Alan Dzhusoev)