Klubbchef Johan Segui om lyfta restriktioner: ”Nya krafttag”

Förra veckans energikick i form av regeringens beslut att  lyfta restriktioner kring allmänna sammankomster har lyft hela sportvärlden och såklart även AIK Bandy.

Klubbchef Johan Segui nåddes av beskedet under ett kanslimöte som snabbt ersattes med att planera inför säsongen när nya förutsättningar nu finns. 

– Det är fantastiskt roligt att vi kan välkomna vår publik till AIK Arena denna säsong nu när restriktionerna tas bort. Det har varit en lång krävande kamp mot viruset som tack och lov till slut gett resultat. För AIK Bandys del har det varit mycket trist att vi gjorde vår bästa säsong på länge utan att få möjligheten att bjuda in alla de människor som engagerat sig i vår framfart. Vi skiftar dock inte fokus denna säsong och målbilden kvarstår, nu ska vi inte endast göra våra bästa säsong på länge utan vi vill gå hela vägen, nu med publik på plats.

 

God kontakt med Stockholm Stad och berörda myndigheter

Beskedet om lyfta restriktioner innebär att förutsättningarna ändras och att AIK Bandy nu kan utnyttja AIK Arenas förnödenheter på ett helt annat sätt. Vi står inför en säsong där vi för första gången kan bjuda in våra supportrar att se AIK Bandys matcher och planeringen behöver därför ändras och justeras en aning utifrån våra behov och möjligheter. Ännu kan AIK inte informera om hur vi arbetar mot fortsatt smittspridning och om användandet av vaccinpass kommer bli aktuellt. 

 – Just nu diskuteras hur vi fortsättningsvis kan minimera smittspridning, kanske är vaccinpass en del av en framtida lösning? Vi har en god dialog med både Stockholms Stad och berörda myndigheter för att säkerställa våra arrangemang framgent. Det är en otrolig möjlighet vi fått nu, och vi vill inte riskera att den tas ifrån oss. Trots att arrangemang med publik för bara några år sedan var vardagen känns det här beskedet som något helt nytt och fantastiskt. 

Det otroliga stöd som AIK Bandy upplevt under de senaste säsongerna har varit helt otroligt, inte minst det stöd vi upplevt nu under ”coronasäsongen”. Det är äntligen dags för nya krafttag och den här gången avslutar vi på topp. 

– Förhoppningsvis kan det snart igen bli normal vardag för oss alla. Idrott upplevs som bekant bäst på plats, och i AIK Arena har vi utmärkta sportsliga förhållanden för våra bandykrigare. Man brukar ju säga tredje gången gillt, så vi säger tredje säsongen i finrummet gillt! Vi ser fram emot att kunna ses och njuta tillsammans av resan mot guld! Vill passa på att tacka för det fina stöd vi har genom att det tecknas stödmedlemskap, köpts årskort, köpts lösbiljetter och alla sponsor & partnerskap som tecknas med AIK Bandy. Det är tack vare er som de sportsliga möjligheterna ges och kan ha det tydliga målet om ädlaste medaljen. Vi ses i AIK Arena! 

Framåt tillsammans!