Håkan Pettersson inför Sandviken ikväll

Efter två segrar i Svenska Cupen stod det klart att AIK kommer att spela semifinal under morgondagen. 
Efter att under fredagen ha nollat Sirius och under förmiddagen tagit en stabil seger mot Vänersborg laddar laget för kvällens sista kamp i gruppspelet mot Sandviken. 

Även Sandviken är klara för slutspel, men lagens resultat under kvällen kommer avgöra vilka som ställs som motståndare under morgondagen.
Huvudtränare Håkan Pettersson beskriver känslorna kring AIK:s inledande segrar i Svenska Cupen;

– Tidigare träningsmatcher har varit viktiga lektioner för  laget att använda sig av. Det är precis det träningsmatcher är till för och vad de används för. I Svenska Cupen blir det självklart lite mer allvar men samtidigt helt utmärkta möjligheter att visa vad vi går för. 
Under gårdagens vinst mot Sirius hade vi defensiven som ett mål att förbättra och det tycker jag att vi gjorde. Mot Vänersborg var det exakt samma tänk och även fast första halvlek inte var något att skryta om så tycker jag vi gjorde det bra. 

Det har talats en hel del om AIK:s defensiv under sändningarna, hur tror du det kommer sig?

– Det är inte speciellt märkligt att folk gör det. Vi har en sådan stark kraft offensivt att defensiven tyvärr hamnar i skymundan. Självklart prioriterar vi båda exakt lika men i kontrast till vår offensiv så kan jag förstå att det lätt blir fokus på vad andra anser vara våra ”brister”.

AIK:s nyförvärv inför säsongen har hittills visat framfötterna, vad kan du säga om det?

– Alla har hittat sina roller i laget och gör det mycket bra. Sedan är det såklart extra kul för Robin Öhrlund och Isac Karlsson, två av våra yngre spelare, som gjort avtryck både igår och idag. 

Vad behöver vi ta med oss inför kvällens match mot Sandviken?

–  Vi har redan kört 60 min idag och ytterligare en match kommer självklart kännas i benen efteråt. Vi fortsätter arbeta vidare med det vi gjort tidigare och försöker samtidigt utmana och se vilka möjligheter vi kan skapa oss för att göra något bra. 
Att det är ett tight spelschema är ingen ursäkt   utan det är bara att gå ut och köra.

Slutspel:

AIK kommer under morgondagen spela semifinal i Svenska Cupen. Beroende på vilket lag som i slutändan blir serievinnare i grupp B, Sandviken eller AIK, så spelas matcherna som nedanstående. 
Med andra ord är ”lottningen” mer eller mindre identisk till fjolårets.

Semifinal:

09:00 Villa Lidköping – TBA
11:00 TBA – Edsbyn

Final:
16:00