Den 100-årige målvakten Yngve Ahlström är tillbaka i AIK

För lite drygt en månad sedan nåddes AIK Bandy av uppgiften om att en av våra tidigare spelare, Yngve Ahlström, den åttonde oktober skulle fira sin 100-årsdag. 
En fantastiskt händelse som vi bara inte kunde missa att uppmärksamma. 

Idag, på Yngves 100-årsdag, signerades ett spelarkontrakt som innebär att han lite drygt 70 år senare är tillbaka i AIK:s elitbandylag. Yngve kommer självklart finnas registrerad i truppen under nummer 100 och det är med stort nöje vi välkomnar honom tillbaka till AIK. 

Yngves dotter, Ann Ahlström, berättar om Yngves spelarkarriär och hur han sedan flytten till Stockholm från Bollnäs varit en sann AIK:are. 
Vi får se foton från AIK-Nässjö IF på Stadion den 22 januari 1950, AIK-Västerås på Stadion den 12 februari 1950 och ett utklipp från rekordmagasinet 1949 där samtliga spelare bär det vi nu idag kallar för AIK Bandys retrotröja. 
En fin stund där vi som idag arbetar i AIK Bandys förening kunde knyta samman med den otroliga historia vår sektion har med sig. 

AIK Bandy tog även med sig retrotröjan från några säsonger tillbaka och överlämnade till Yngve. En replika på samma tröja hans lag burit säsongen 1949. När vi frågade om han kände igen den var svaret självklart. 

 

Yngve Ahlström har gjort en fantastiskt karriär men även levt ett långt och händelserikt liv, att få nöjet att träffa en sådan fin pappa, farfar, gammelfarfar, målvakt, AIK:are och människa är få förunnat och AIK Bandy skickar sina varmaste gratulationer samt ett stort tack till Yngve och hela hans familj för att vi fick delta under detta födelsedagsfirande. 

Stort grattis på 100-årsdagen! Vi ses såklart under träningarna nere i AIK Arena!