Välkommen till AIK, Malin Persson

AIK landar en 12-taggare

Det är med stor glädje vi kan presentera Malin Persson som vårt senaste nyförvärv i AIK Bandys damlag. 
Med sina år i VSK och Söråker har Malin vuxit till att bli en av Sveriges absolut bästa på sin position och en viktig kugge i dambandyns utveckling de senaste åren. 

26-åriga Malin Persson har en gedigen karriär bakom sig där hon representerat Söråker och VSK med mycket stor framgång.
Hon var bland annat med och ledde VSK till sitt första SM-guld på damsidan i sin roll som lagkapten.

Totalt har hennes hårda träning samt engagemang i sporten har belönat henne med två SM-guld tillsammans med VSK, tre VM-guld i damlandslaget och att 2017 och 2019 blivit utsedd till årets bandyspelare. 

Återförenas med systern

För Malin blir AIK hennes tredje klubb att representera i bandysammanhang. En stor faktor till kontraktskrivningen är AIK:s förbättrade förutsättningar sedan fjolårets inflyttning i AIK Arena i Gubbängen.

– Det ska bli väldigt spännande att representera AIK under denna säsong. Det är helt annorlunda förutsättningar när laget både tränar och spelar match i AIK Arena vilket gör att vi får de optimala förutsättningar att prestera på bästa nivå. 

AIK har sedan tidigare Malins syster Erica Persson i truppen, nu återförenas systrarna i kampen om framgång på elitnivå. Erica har dessutom varit en drivande anledning att Malin nu väljer att skriva på för AIK.

– Både jag och Erica har blivit bättre bandyspelare och det ska självklart bli kul att se hur vår utveckling på individuell nivå kommer att kombineras.
Det är självklart väldigt roligt att få den möjligheten.

AIK vill att vi ska få möjlighet att satsa på sporten

För Malin är jämställdhetsfrågan en viktig faktor hon tar med sig in i AIK. Att damlaget ska få samma möjligheter som herrlaget och lika förutsättningar att prestera är grundläggande för att bandysporten ska växa i sin helhet. 

– Jag tycker det är viktigt att spelare ska få möjlighet att koncentrera sig på sin idrott. Det är något jag saknar i dambandyn. 
I AIK vet jag att dambandyn anses vara otroligt viktig och något som man satsar på. Det är självklart väldigt roligt att spela i ett lag och en förening som tror på våra möjligheter och ser värdet i det.

I AIK tror Malin själv att hon kommer bidra med att vara en ordentlig vinnarskalle och bidra med de erfarenheter hon besitter efter att nyligen ha vunnit två SM-guld. 

– Jag kommer bidra med fart och ett bra passningsspel vilket jag själv anser vara mina styrkor. Dessutom vet jag vad som krävs för att vinna och tror att det är en bra egenskap att ta med sig in i laget. 

Esa Määttä, tränare för damlaget, kommenterar Malin Perssons kontrakt med AIK:

– Vi kan inte vara något annat en otroligt nöjda över att Malin väljer att komma hit. Vi vet precis vad hon går för och är helt säkra på att det här kommer lyfta oss flera nivåer. Det känns otroligt inspirerande att få träna en spelare med Malins kaliber. Hon är,med sin träningsvilja och kompetens, en viktig pusselbit i det pågående lagbygget.   

AIK:s Sportchef Herr, Jonas Galotta, som tillsammans med Esa ansvarar för dam:
 
– Mitt i jaktsäsongen landar AIK det största bytet. Malin Persson är en spelare som sedan AIK:s återkomst har funnits på vår önskelista och det är otroligt roligt att vi kan tillföra vår trupp denna världsstjärna och som dessutom är lika klockren utanför isen. Hennes tydlighet i allt hon företar sig är ytterligare en tillgång och hennes närvaro kommer naturligtvis att lyfta vår sportsliga kompetens direkt. Det är solklart att Erica Persson, vår #9, har hjälpt till i denna transfer och vi är tacksamma för det. Den grupp som har formats runt damlaget med Esa Määttä i spetsen och som tillsammans gör detta möjligt är till glädje för alla AIK:are.