Välkommen till AIK, Artem Savelyev

Sedan slutet på sommaren har AIK sökt efter en back att stärka laget med. Äntligen är väntan över och vi kan presentera ryske Artem Savelyev som vårt senaste nyförvärv. 

Artem Savelyev är 28 år gammal och kommer från Ryssland där han senast representerade Kuzbass i Superligan. 
Med 222 matcher och med 1435 utvisningsminuter är det en tuff back med attityd som ansluter till laget. 

Artem debuterade i Superligan säsongen 2012/13 och har under sina 222 matcher totalt gjort sju mål och 43 assist.
I den ryska Cupen har han spelat 44 matcher med ett mål och 11 assist som resultat. 

Artem Savelyev om att komma till AIK;

-Jag har fått ett gott intryck av AIK, vars målsättning är precis i min smak. Jag hoppas att mitt fysiska spel kan passa klubben och jag ser fram emot att ansluta till truppen inom kort.

 

Tränare Håkan Pettersson och sportchef Jonas Galotta om nyförvärvet

Arbetet med att finna en försvarsspelare som passar in i AIK är inte helt enkelt då truppen redan besitter hög kvalité. Därför är AIK extra glada över att få en kvalificerad karaktärsspelare som Artem. 

Tränare Håkan Pettersson beskriver nyförvärvet med positiva ord;

– Vi har varit i behov av att utöka truppen med en till försvarare så det är toppen att Artem kommer in och stärker upp. Det är lovande att få en spelare som har samma attityd och målsättning som vi i AIK har och en extra bonus är såklart att han vet vad han vill och inte är rädd för att säga ifrån när det behövs. 

Sportchef Jonas Galotta beskriver Artem med positivt laddade ord och passar även på att tacka de individer som bidragit till att han kommer till AIK;

– Artem besitter de kvalitéer som AIK har sökt. Vi har sedan i somras letat efter en back som ska passa in spelmässigt och är nu glada att allt faller på plats. AIK vill rikta ett särskilt tack till Kuzbass samt de två mycket hjälpsamma ryska vänner till klubben som har gjort den här transfern möjlig.
Det kommer bli intressant att följa hur Elitseriens anfallare ska försvara sig mot vår försvarare.