Alan Dzhusoev inför bortamötet mot Vänersborg

Foto: Bildbyrån

Äntligen dags för elitbandy igen! Ikväll spelar AIK omgång två i Elitserien när vi ställs mot Vänersborg på bortaplan.

AIK:s egna sputnik Alan Dzhusoev gjorde en assist och ett mål under elitseriepremiären mot Rättvik, dessutom gjorde han det tuffa arbetet för att Teemu Määttä snyggt kunde spela fram till Isac Karlssons hattrickmål. 
På bussen mot Vänersborg ger han sin syn på vad matchen mot Rättvik innebar och hur AIK kommer spela i ikväll. 

Alan Dzhusoev om elitseriepremiären, kvällens match och Isac Karlsson. 

Efter en försäsong som är precis lika lång som alltid känns det nästan euforiskt att äntligen spela matcher i Elitserien igen

– Det känns skönt att äntligen vara igång med elitbandy igen. Sedan är det även kul att det nu tillåts publik som ökar dynamiken ute på plan. 
Bandyn är ju ökänd för att ha en lång försäsong så att vara igång igen är väldigt härligt. 

Hur kändes matchen mot Rättvik?

– Det var såklart en speciell känsla att köra igen. Vi har haft en försäsong med mycket träning och träningsmatcher, men det har aldrig känns på riktigt, vilket det heller inte är.
Rättvik blev lite uppvärmning för oss, vi gör en bra match och vi stänger till bakåt vilket alltid är skönt.
Efter ett tag slog vi av på takten vilket är rimligt med tanke på ställningen uppe på tavlan.
Vi gör det vi ska men inte så mycket mer. Vi la inte in hela växeln och hade kunnat smälla in ett par mål till om vi bara velat. 

Vad behöver vi ta med oss från matchen mot Rättvik inför kvällens möte mot Vänersborg?

– Jag tycker vi ska fortsätta med det vi gjort ur försvarssynpunkt. Hålla tätt bakåt är grundläggande för att vi ska ta oss framåt. Sen är det väl bara att fortsätta gnugga på detaljerna och köra framåt. Rättvik och Vänersborg är ju två helt olika lag såklart så vi har lite andra tankar i bakhuvudet när det kommer till kvällens match. 
Vänersborg är ett skickligt lag som är mycket välorganiserade i sitt spel, så det är viktigt att få en så stark start som det bara går. 

Du och Isac Karlsson verkar ha hittat varandra bra, hur känns det att spela med Isac som är ny i laget för i år?

– De nya killarna har gjort det bra och visar direkt att de är en del av det här laget och har samma ambitioner som samtliga spelare. Isac har slagit igenom stort och hans kvalitéer har varit synliga från första stund han tog på sig AIK-tröjan. Det är kul att spela med en lite yngre och ”färskare” spelare som samtidigt har den otroliga spelförståelse han har. Han är alltid på rätt plats och vet precis vad han behöver göra, det är alltid kul att spela tillsammans med honom.