UEBEL OCH BOGDANOVA FÖRLÄNGER


Tora Uebel och Olga Bogdanova stannar i AIK 

AIK Bandy kan idag stolt meddela att Tora Uebel och Olga Bogdanova väljer att förlänga sina kontrakt med AIK.

Tora Uebel:

– Jag tycker förra säsongen som var min första i AIK gav mig väldigt mycket personligen. Att vi nu får flytta inomhus känns så otroligt bra. Bra förutsättningar rent sportsligt är ju inget man är jättevan vid, så jag tror hallen kommer bidra till väldigt stor personlig utveckling, men även att vi som lag kommer ta nästa kliv. Min styrka i spelet är min skridskoåkning och det kommer bli lättare att utveckla andra delar så som skott, klubbteknik och passningar nu med bra is hela tiden. Allt runt föreningen känns inspirerande och jag ser framemot att träna hårt i sommar för att vara ordentligt föreberedd för hösten!

Pelle Fosshaug kommenterar förlängningen:

– Som spelare och vid sidan om är Tora ett riktigt energiknippe och är på så vis väldigt viktig för gruppen. Som spelare är hon fysisk och bra med bollen. Det var första året hon spelade i ett riktigt bra lag ifjol och Tora utvecklades väldigt mycket. Det kommer hon fortsätta med under kommande säsong med tanke på att omgivningen kommer att vara ännu bättre. Det är viktigt i ett lag vad man bidrar med. Kunskap, energi, tävlingsinställning och vilja bland annat. Tora är en sådan spelare som bidrar med mycket av det. Hon jagar på andra och det är roligt att vi får behålla henne hos oss.

Olga Bogdanova:

– Det känns bra att fortsätta i AIK. Jag trivs bra och vill stanna i klubben för att vinna guld. Vi hade ett spännande lag ifjol och med alla nya tjejer som kommit in känns allt toppen. Det blir en spännande säsong som kommer!

Pelle Fosshaug kommenterar förlängningen:

– Stor rutin och en bra målskytt. Vi behöver tjejer som kan ligga kvar högt i banan och där funkar Olga väldigt bra. Hon lägger ribban högt och hon pressar lagkamrater att göra saker bättre! Det krävs att många tjejer sätter press så vi blir nogrannare i vad vi gör och att vi gör det i högre tempo. Hon kommer trivas ännu bättre i år med tanke på att lagbygget har kommit framåt och hon kommer ha fler spelare som kan leverara bollar uppåt i banan.