Skridskoskolan


AIK Bandys Skridskokul och Bandyträning

För flickor och pojkar på Bergshamra Arena säsongen 2016/2017

Skridskokul
Vänder sig i år till flickor och pojkar födda 2008- 2012. Vi kommer att ha två huvudgrupper som vid behov delas upp i mindre grupper. På så sätt får alla barn möjlighet att utvecklas i sin egen takt i en jämbördig grupp.
Superskrinnarna – flickor/pojkar födda 08-10
Fokus är skridskoåkningens grunder och mycket lek, men självklart kommer vi också att träna med klubba och boll och spela bandy.
Ishjältarna – flickor/pojkar födda 11-12
Vi lär oss skridskoåkningens grunder under lekfulla former. Efter årsskiftet kommer även vi att prova på med klubba och boll. Vi ser gärna att en förälder är med på isen (med skridskor och hjälm på) och hjälper till i början om barnet inte klarar av att stå på isen med skridskorna på utan stöd.
Ledarna
Ledarna har ett gediget bandykunnande och erfarenhet av att leda barn. Intresserade föräldrar är hjärtligt välkomna att hjälpa till, prata med någon av ledarna.
Tid och plats
Bergshamra Arena med start i slutet av November på Söndagförmiddagar. (Jul- och nyårsuppehåll veckorna 51, 52 och 1.
Utrustning
Följande utrustning är obligatorisk: Välslipade skridskor – Hjälm med galler (ej lekhjälm) – Halsskydd – Klubba (finns att låna i början). Ta även med en fylld vattenflaska.
Anmälan/Information
Anmälan sker på www.skridskokul.se/solna/ via knappen ”Anmäl dig till Skridskokul”. Där kommer det också mer och uppdaterad information om exakta datum, tider osv.